"Технологія виробництва плодів і ягід" |
электронный читальный зал |
Вступ
Організація і техніка збирання плодів. Транспортування їх до місця зберігання |
Передпродажна підготовка.
Дуже велику увагу необхідно приділяти підготовці і доробці плодів перед реалізацією. Без попереднього сортування, калібрування і упаковки продукцію взагалі швидко буде неможливо цивілізовано реалізувати. Вимоги супермаркетів, спеціалізованих магазинів до зовнішнього вигляду фруктів постійно зростає. Однаковий розмір, однорідне колірне фарбування плодів в партії є сучасною вимогою торгівлі. Грамотно відсортовані і упаковані плоди дозволяють торгівлі встановлювати різні ціни на одну і тугіше продукцію. Яблука, груші необхідно калібрувати за розміром, масою, по інтенсивності фарбування і формі. Сучасний ринок висуває все більше і більше вимог до якості упаковки плодової продукції. З'являється новий менталітет у людей. Більше половини споживачів бажає бачити продукцію, упаковану вже не тільки на прилавках супермаркетів, а і на міських ринках. |