ІНДИВІДУАЛЬНА РОБОТА

 

1.    Типи, організаційно-правові форми господарювання і їхній вплив на організацію фінансів підприємств.

2.    Сучасні форми безготівкових розрахунків в Україні.

3.    Вплив розрахунково-платіжної дисципліни на фінансово-господарську діяльність підприємства.

4.    Організація готівкових розрахунків і відповідальність підприємств за порушення порядку ведення касових операцій.

5.    Поріг рентабельності та методика його визначення.

6.    Сутність поняття запас фінансової міцності.

7.    Резерви зниження собівартості на вітчизняних підприємствах.

8.    Собівартість продукції та валові витрати: спільні та відмінні ознаки.

9.    Ціни і ціноутворення при реалізації продукції.

10.     Доходи від операції із цінними паперами.

11.     Доходи від валютних операцій і цільового вкладання коштів.

12.     Надходження від емісії цінних паперів.

13.     Прибуток підприємств як частина національного доходу.

14.     Порядок визначення балансового прибутку за міжнародними стандартами бухгалтерського обліку та звітності.

15.     Економічний зміст «розподіленого» та «нерозподіленого» прибутку.

16.     Оптимізація використання чистого прибутку підприємств.

17.     Характеристика податкової системи України.

18.     Мито, митні збори, які сплачуються з підприємства.

19.     Акцизний збір, механізм розрахунку та сплати.

20.     Характеристика ПДВ, механізм розрахунку та сплати.

21.     Місцеві податки, що їх сплачує підприємство.

22.     Суть поняття «оборотний капітал» і «оборотні кошти».

23.     Особливості організації оборотних коштів підприємств окремих галузей народного господарства.

24.     Сутність управління оборотними коштами підприємства.

25.     Процес відтворення основних виробничих засобів за умов ринкової економіки.

26.     Особливості відтворення ОВФ у окремих галузях народного господарства України.

27.     Акціонування підприємств і його вплив на формування ОВФ.

28.     Доцільність використання лізингової форми кредитування.

29.     Доцільність страхування операцій кредитування.

30.     Складові кредитної політики підприємства.

31.     Цільове використання кредитних ресурсів.

32.     Вплив цінової політики торговельного підприємства на обсяги товарообороту.

33.     Напрямки оптимізації методології фінансового аналізу.

34.     Особливості організації фінансово-аналітичної роботи на підприємстві.

35.     Основні цільові напрямки планових фінансових ресурсів.

36.     Етапи фінансового планування.

37.     Зміст оперативного фінансового плану і використання його для контролю за фінансово-господарською діяльністю підприємства.

38.     Порядок ліквідації підприємства: фінансові та податкові аспекти.

39.     Приватизація та її роль в оздоровленні підприємств.

40.     Зміст та необхідність санаційного контролінгу.