Сбор урожая плодовых и ягодных культур
"Технологія виробництва плодів і ягід"

Збирання врожаю

Аграрное образование

электронный читальный зал

Вступ

Попереднє визначення урожаю

Підготовка обладнання

Час збирання плодів

Організація і техніка збирання плодів. Транспортування їх до місця зберігання

Зберігання плодів

Товарна обробка плодів

Упаковка плодів

Передпродажна підготовка

Інструкція з техніки безпеки

 

Передпродажна підготовка.

 

Дуже велику увагу необхідно приділяти підготовці і доробці плодів перед реалізацією. Без попереднього сортування, калібрування і упаковки продукцію взагалі швидко буде неможливо цивілізовано реалізувати. Вимоги супермаркетів, спеціалізованих магазинів до зовнішнього вигляду фруктів постійно зростає.

         Однаковий розмір, однорідне колірне фарбування плодів в партії є сучасною вимогою торгівлі. Грамотно відсортовані і упаковані плоди дозволяють торгівлі встановлювати різні ціни на одну і тугіше продукцію. Яблука, груші необхідно калібрувати за розміром, масою, по інтенсивності фарбування і формі.

      

         Сучасний ринок висуває все більше і більше вимог до якості упаковки плодової продукції. З'являється новий менталітет у людей. Більше половини споживачів бажає бачити продукцію, упаковану вже не тільки на прилавках супермаркетів, а і на міських ринках.